Botoks

Çalışma Saatlerimiz
  • P.tesi-C.tesi 09:00 - 20:00
İletişim Bilgileri
İletişim Formu

Mesajınız Başarılı Şekilde Gönderildi!

Bazı Şeyler Ters Gitti,Lütfen Tekrar deneyin yada telefonla iletişime geçin

Botoks

Botoks nedir?

Botoks günümüzde en sık başvurulan ve sadece enjeksiyon ile uygulanan, medikal estetik yöntem uygulamasıdır.
Botoks,ilacın günümüz piyasasında kullanılan ticari ismi olup; Botoks (ABD) ve Disport (İngiltere) adı altında iki farklı firma tarafından satılmaktadır. İlacın içerisindeki Botilinum tip-A toksini Clostridium Botulinum adlı bakterinin salgıladığı bir nörotoksindir. Halk arasında bilindiği üzere yılan zehiri değildir. “Botilinum tip A toksini” enjeksiyon yapılan kasların kasılma fonksiyonunu engelleyerek fonksiyon gösterir. Botoks; Medikal estetik tedavilerde istenmeyen kırışıkların giderilmesinde sıklıkla kullanılmaktadır. Yüzde, mimik kaslarının kasılması sonucu yıllar içinde ortaya çıkan kırışıklıkların (alın, göz çevresi, kaş arası vb..gibi) giderilmesinde son derece etkili bir yöntemdir.

Mimik yaparken yüz kaslarının kasılması sonucu istenmeyen çizgiler oluşur. Yaşın ilerlemesiyle birlikte kırışıklıklar, kaş ve göz kapaklarının düşmesi gibi olumsuzluklar ortaya çıkar.
Botilinum toksini, enjekte edilen bölgede sinirlerle kasların iletişimini sağlayan asetilkolinin işlevini yapmasını engeller. Böylece sinirlerle kaslar arasındaki iletişim 3 – 6 ay süreyle kaybolur.
Botoxun düzeltme ve önleme olarak iki etkisi vardır. Var olan kırışıklıkları açarak düzeltir ve kas kasılmalarını kontrol edip mimikleri biçimlendirerek kırışıklıkları önler.

Etki mekanizması nasıldır?

Uygulayıcı hekim tarafından uygun görülen miktardaki botoks, kas içerisine uygulandığında, sinir-kas “nöromüskular” bileşke noktasındaki kas sinir bağlantısındaki uyarının iletilmesini sağlayan “asetilkolin” salınımını önler. Söz konusu etki ile uygulama yapılan kasların kasılması ortalama 4 ile 6 aya varan süreler kapsamında engellenebilmektedir.
Botoks, 2002 yılında FDA (Food Drug Administration) onayı almış ve böylece medikal estetik tıp alanında en sık kullanılan uygulamalar arasında üst sıraya yerleşmiştir

Kullanım alanları nelerdir?

Yüz bölgesinde istenmeyen adale kasılmaları özellikle tik adını verdiğimiz istemsiz kasılmaların tedavisinde kullanılmaktadır.
Kozmetik cerrahide yüzdeki mimik kasların kasılmasına bağlı olarak gelişen ve zamanla kalıcı hale gelen kırışıklıkların tedavisinde çok etkilidir.
En çok alın, kaş ve göz kapağının özellikle dış kısmındaki kırışıkların tedavisinde kullanılır. Bunlara ek olarak burun ve dudak çevresindeki kırışıklıklarda da kısmen etkili olabilmektedir.
Kozmetik uygulamanın yanı sıra migren tedavisi, koltuk altı ve avuç içi aşırı terlemesi (hiperhidrosis), kontrolsüz göz kapağı kasılmaları (blefarospasm), servikal distoni gibi rahatsızlıklarda tedavide kullanılabileceği FDA tarafından onaylanmıştır.

Botoks uygulaması hangi bölgelere yapılır?

Botoks enjeksiyonu genellikle hiç bir anestezi gerektirmeden uygulanır. Sadece çok önem arz eden hassasiyeti olan hastalarda;
lokal olarak uygulanan anestetik etkili bir krem ile cilt anestezisi sağlanabilir. Botoks işelminin süresi ortalama 10- 15 dakika kadardır.
Uygulama kişiyi günlük hayatından alıkıymaz. Botoks işleminin etkinliği uygulayıcı hekimin tecrübesi başta olmak üzere, hekim tarafından hastaya yapılan bilgilendirme içeriğine uymasıile de ilişkilidir. Botoks etkisi ortalama 7-10 gün içerisinde oturur ve 4-6 aya yakın süre kapsamında devam eder.

Yan etkileri

Çok nadirende olsa baş ağrısı, enjeksiyon yerlerinde kızarıklık ve ağrı, nezle benzeri belirtiler görülebilir.

Botoksun Yapıldığı Bölgeler

-Alın Kırışıklıkları
-Kaş Çatma Çizgileri

Botox Hangi Durumlarda Yapılır?

-Kaşların ve göz kapaklarının kaldırılması
-Boyun çizgileri
-Dekolte çizgileri
-Burun düşüklüğü

Botoks ilacı uygulandıktan sonra 24-72 saat içinde etkisini göstermeye başlar. Bir hafta sonra en üst seviyeye ulaşır ve etkisi 3-6 ay kadar devam eder. Düzenli olarak birkaç kez uygulandıktan sonra, çizgilenmelerde kalıcı düzelmeler görülür.
Uzman bir doktor tarafından klinik ortamında uygulanmalıdır.